• Pagina’s

 • Mijn doel:

  Marathon van Antwerpen
  26 april 2009
  Marathon van Antwerpen

  Marathon van Antwerpen

 • Volgende wedstrijden:

  5 oktober 2008:
  Halve marathon Brussel

  26 april 2009
  Marathon van Antwerpen
 • Advertenties

Wie en waarom?

Hoi

Sinds een tweetal jaar heb ik de “loopmicrobe” te pakken.

Het begon in 2006 omdat ik toen een beetje teveel woog en niet zo gezond bezig was. Ik was al 4 jaar gestopt met roken, maar de kilo’s bleven er maar bijkomen. Op een gegeven moment woog ik 98 kg, en ik meet 1m71. Lopen en gezond eten bracht me terug naar 82 kg. Nu (augustus 2008) zijn er terug wat kilo’s bijgekomen, maar die zullen er met deze nieuwe uitdaging snel af zijn!

In 2007 trainde ik vooral voor de 20km van Brussel, die ik dan ook mooi heb uitgelopen.
In 2008 stond de 10km van Mechelen op het programma. Leuk, maar… de uitdaging was een beetje weg. Toen Maja me vroeg of ik zin had in een marathon, moest ik niet lang nadenken.

Coach Mario is een ervaren marathonloper en helpt webloglopers, lopers die ook een blogje onderhouden, aan een goed trainingsschema. Hij is zo vriendelijk om dat ook voor Maja en mij te doen.

Op dit blogje schrijf ik dan ook over mijn loopervaringen. Coach Mario (of jij als lezer) kan op deze manier lezen over mijn weg tot die grote uitdaging: het uitlopen van een marathon!

Ohja, ik woon in Mechelen.
Zin om eens mee te lopen of te fietsen tijdens een training? Geef me dan zeker een seintje!

Advertenties

3 Reacties

 1. Hoi Jan, Mijn verhaal loopt ongeveer hetzelfde als dat van u. Ik ben ook beginnen te lopen omdat ik te zwaar was. Ik loop evenwel één jaar achter op uw niveau. Toffe weblog heb je trouwens. Kom ook eens kijken bij mij aub. Je mag me uiteraard ook steeds vermelden bij uw webloglopers. Groetjes.

 2. Hoi Jan, toevallig ben ik op je mooie weblog terecht gekomen. Ik was op zoek naar wat info voor de halve marathon van Antwerpen… Graag wil ik ’s over de grenzen lopen. Net als jij ben ik met hardlopen begonnen uit noodzaak. Overgewicht was de hoofdreden en bijna 4 jaar verder ben ik 14 kilo lichter en blijf ik op gewicht. En heb ik een nieuwe verslaving.
  Nog proficiat met de komende gezinsuitbreiding. Ik zie een aantal webloghardlopers die ik ken en die met regelmaat mijn weblog bezoeken. Ik hoop ze ooit op een evenement te ontmoeten. Het zijn allemaal kanjers. Petje af dat je de marathon gaat lopen. Succes. Ik voeg je gelijk bij op mijn weblog en zal je verrichtingen blijven volgen. Groeten uit Ede, Nederland

 3. Ik heb besloten om ook de marathon in 2009 in Antwerpen te lopen. Ik loop enkele jaren reeds, maar met ups en downs en nu hoop ik mijn doel te kunnen behalen. Ik loop er toch al enkele jaren mee rond in het hoofd en in mijn laatste studentenjaar lijkt me dit een mooie afsluiter. Ik zag dat je geen recente trainingen meer hebt gepost, ben je nog bezig?

  Mvg
  Jef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: